lukisan ini, luahan ini, ditujukan khas kepada adik2ku yang sedang hot2 melalui alam remaja (saya dah x remaja, saya dah dewasa..mwahaha~) –>adik2ku yg jauh di mata tapi dekat di hati; Nor Fadhila & Nor Afiqah Abd. Muin, adik2 Ruhul Hanif yg kucintai (Yana, Eni, Jnab, Qilah, Baya, Anis, Nadia, Tasneem, Sakinah, Mas Ayu), adik2 Quwwah al Jadeedah yg tanpa mereka sunyilah hidup ini (Lili, Thirah, Yaqin, Aida, McNa, Shakey, Wani, Kema, Fiza, Ain, Fadhlin, Mira), adik2 1st year yg ceria2 sokmo, dan sisters2 seperjuangan di seluruh pelosok dunia….uhibbukunna fillah~


“Wahai orang-orang yang beriman! Masuklah ke dalam Islam secara keseluruhan dan janganlah kamu ikuti langkah-langkah syaitan…” (2:208)

Kadang-kadang kita dah tahu benda tu salah,…tapi kita pejamkan mata, pekakkan telinga….

kenapa ya?

nanti2lah,…takde kekuatan lagi..

kenapa ya takde kekuatan?

sebenarnya,…

kekuatan untuk meninggalkan sesuatu yg Allah x suka, tapi sesuatu yang kita sangat2 suka,

merupakan manifestasi tebal atau nipisnya iman kita….

maka, tepuk dada tanyalah iman.

jika iman nipis, tebal2kan lah ia.

bagaimana?

carilah ilmu…berkumpullah dengan orang2 soleh…jenguk2lah majlis ilmu..

sounds easy, kan?

btul2,…memang susah…

but fake it until you make it…..

“kerana kamu selama-lamanya tidak akan menjadi wanita sempurna,…namun di saat kamu mencuba ke arah itu, Allah akan sangat menghargaimu…”

^(^_^)^

**just share this cartoon..mesej yg disampaikan secara santai tp berkesan:) if u interested to release ur mind...with such cartoon but in d same time make u think about this precious life as allah's servant..just click ini buku conteng hikari kat blog list:) sharing is caring!**

btw, this evening i've clinical teaching..case presentation was hep B+ chronic liver failure..kata-kata doc make me wonder..dilemma seorang pelajar perubatan..again n again it'll cross in my mind..am i qualified to be a doc?do no harm to my patient? *sigh* doc said when he was in med school, undergrad...saya baca kumar&clerk banyak kali khatam..i can remember even the page...oh my!n i look into myself...seems like..i'm not reach at that level..huhu...some more doc said..there's no other way,u hv to work hard to be in med skool..huhu..arghh i'm not that 'work hard' anymore..y?y?akmal get up...professional exam is coming!u r not fully cover the 2 yrs medical notes my dear..are u still disoriented????

~sedarkan aku teman2~

Monday, December 28, 2009 at 10:45 PM

0 Comments to " "