post-tagging :)

assalammualaikum w.b.t

berbulan lamanya tak menulis kat sini...habis study, jadi full time housewife, walaupun tak full sgt actually. coz my husband really help me out to do the house chores. hehe nak buat macam mana, post study period, nak relax je keje. to abang: thanx for everything.i'm the lucky one to have you in my life.you are the best!The one that i really adore. u've inspired me along the way...when times get difficult and stress me up..u'll be there beside me..thanx allah for my husband :)

since finishing school, my life have changed...this year, first ramadhan n raya as a wife :) dulu mak selalu kejutkan sahur. now kena bangun sendiri prepare everything then kejutkan suami pulak..:) but the sweetest part is..bila husband cakap thanx and puji kita masak. each time masak i'll ask him, ok tak ? ;) ada jugak yg xok...selalunya kurang masin haha... xpela lam-lama nanti pandai la kan..kurang masin takpe tak kena darah tinggi heee~pas raya my parent-in-law bawak g hatnyai thailand..:) 2 days 1 night walaupun xpuas sangat berjalan sebab 2 hari je...tapi itujela baki cuti raya suami saya pada waktu itu..:(

habis je raya, went for induksi. erm sedih juga actually batch kitaorg buat dekat pusat latihan kesihatan je as bahagian pengurusan latihan cam kalut-kalut sikit sebab nk startkan kami keje lebih awal before convo coz seniority means a lot in medical field...in sense that post grad programme n kenaikan gred katanya..even 1 day difference with your colleague..so pasrah walaupun xde mood lagi nak keje masa tu...so my induction was on 4th sept in lumut..okla just nice tempat tu, tepi laut :) bermulalah episode menjadi houseman UD41. berkhidmat di kementerian kesihatan malaysia...

all my 3 choices tak dapat :( dapat HKL at first tapi bila fikirkan kejauhan yg teramat, so i appealed for somewhere else. as long as not being far with my husband..huhu..kawan-kawan ramai di H.Seremban...dah berkampung agaknya grad USM kat situ..so i've been posted somewhere and there's just 4 of us from usm..majority tanya HO kat situ mesti grad russia/ukraine..local rasanya tak jumpa lagi, just in my dept...bab dept pulak..erm first day tu jumpa timb pengarah hospital...then dia bawak buku log different dept...bayangkan nak pilih posting mana pulak..rasa semua knowledge berkarat cuti 2 bulan...

so dalam berebut-rebut tu pilihan yang ada just surgery,paediatrik,o&g,orthopaedic....so secara pantasnya i just grabed ortho as my first placement to complete housemanship programme in 2 years time.. tagging 2 weeks...7-10pm hari2 penat sangat-sangat :( they said ortho was the 2nd most scariest dept for HO after paeds. just wait n see :( alhamdulillah dapat suami yang memahami...hantar n fetch me for almost every day..lega tak payah drive..penat takut accident je. so far alhamdulillah i've passed my off tag assessment. tp after this i'll be responsible to take care the ward by myself. takde dah senior HO baik-baik hati kalau diorang dah balik keje awal...apa yang stress nya part procedure, nk post OT, hantar sample, all that forms and referal just make me stress. sebab tak tau cara..salah kang kena marah...so even a single thing yang i'm not sure, musti tanya senior..kesian gak tengok kadang-kadang diorang terpaksa melayan saya budak baru belajar ni..huhu

hopefully things will get better..i'm the first poster...i'll take it as a challenge in positive way..even the HOD of ED pun i'll ask if not sure form apa kena isi kat ED tu for certain things la..sampai dia pun notice and berkenalan..then dia kata it's ok belajar lama-lama okla...lega rasanya..:) for me doesn't matter how people see me, bertanya itu ini, even tanya MO yang ditakuti ramai...as long as daripada dimarah sebab buat silap atau dimarah sebab banyak tanya sangat..i'm prefer the 2nd one :) haha..

thanx hubby :)
alhamdulillah for all the blessings..hopefully this 2 years time as trainee doctor will be a fun n enjoyable phase of my life..may Allah bless. :) 1 entry cover everything..a story or time line that happened which later will be part of the sweet memories in my life.....:)

Friday, September 28, 2012 at 9:26 AM

2 Comments to "post-tagging :)"

awak kat hospital mana skrg?

Posted by Nurul ( November 7, 2012 at 9:22 PM )

bestnyer dah kerja..:=)