SPOILER??

assalammualaikum w.b.t..

sahabat-sahabatku yang dirahmati allah..erm kontroversi skit tajuk harini..lama tak menulis,tp hari ni ana geram bangattt, nak luahkan jugak tak kira!huhu..sbb mood saya hepi2 bgn pagi ini dh spoil huhu..xpela..abaikannya..after luahkan sy akan ok insyaallah..

just take a few seconds..or minutes hehe..come..let us think..apa sebenarnya tujuan kita bersahabat? untuk tambah kenalan atau suka-suki hati lah org berkawan then aku pun nk berkawan..??atau, ada sebab lain atas kepentingan diri sendiri??ermmm..it's depends to individual la kan..setiap org punya hak untuk menilai,tp ingat..apalah hak kita utk menilai beyond our limit..sbb semua org tidak sempurna..dan allah jadikan kita pelbagai, dari fizikal hingga ragam yg bermacam2 supaya kita saling lengkap-melengkapi..betul x pendapat ana?

tp sebenarnya, pertemuan dan perpisahan itu kerana allah..betul x?kata seorang sahabat ana, persahabatan itu ibarat untaian tasbih, ada permulaan dan tiada penghujung..sahabat di kala waktu susah dan senang. tidak meninggalkan kita walau kita tersesat malah dia datang menghulurkan tangan menarik kita dari jalan kesesatan..nak mencari sahabat yang setia dan jujur susah, macam nak mencari sebutir permata di celahan kaca..erm betul kan...sy akan ingat nasihat dia even mungkin after this i won't get any advice anymore from that person..

tak kisahlah org tue ikhlas atau tak nk bersahabat, bg sy selagi ok tak melanggar syariat, ukhwah fillah..tp kita tak tahu apa yg terlintas di hati dan fikiran insan lain..hanya allah yg tahu, sehingga mana keikhlasan dan niat itu..tapi,bg sy jgnlah persahabatan itu dicampuradukkan urusan lain yang bukan pada masanya n yang hanya akan melukakan pengakhirannya..segalanya kita sandarkan pada allah..tp janganlah bercakap sebarangan pulak kn lepas bersahabat, walhal bersahabat pon tak lama tiba2 nak menilai kita,owh..adakah sy tak patut cakap mcmni?tp..ini yang sy kesalkan..sy sayang semua sahabat sy, jika salah kita menegur, ingatan utk dia dan diri kita..tp..tak habis2 kita dilontarkan kata-kata fitnah mungkin sy kira..ataupun prasangka..atau apa-apa jela..

salahkah sy nk bersahabat dgn semua orang? tak kisahlah jika ada yang nk melupakan sy, itu hak masing2 kn..sbb dia ada sebab utk melupakan sy..n andai blh diputarkan masa n tahu things will turn up like this, i won't accept to b fren wif that person..erm sesal kemudian tiada berguna..tp kenapa nak cakap sy macam tu? xpernah lagi ada kawan-kawan yang cakap sy mcm tu=( sedihla...adeyy..'emotional disruption'..suffocating in my own emotion right now..not stable..blow up just in seconds!!

ok my dear self..let it be..i don't want to think about this anymore,allah kan ada..depends to that person to say whatever he or she wanna say..i'm just me and will be me n forever i want to be me! you just come once in my life in just a very2 short time...pretending that u know me well..even dah bertahun berkawan,none of my frens, boys or girl frens ever said the way u said..
whoaaa!!i'm overdose of 'mad' paracetamol hehe..nak serius pon xley nk serius=) yeah joyful..

tonight i'll be back to USMKK, rindu sahabat-sahabatku..esp ain,aini,sya,milah,aten..kasih sayang kami tanpa syarat=) to my dear frens and readers...selamat menempuhi ramadhan, moga penuh keberkatan buat kita..mungkinkah ramadhan ini kali terakhir? ya allah..hanya Engkau yg maha mengetahui..gunakan kesempatan yang ada..insyaallah...smoga perjalanan pulang sy selamat ke kelantan..amiin..

wassalam..

Thursday, August 20, 2009 at 4:47 AM

0 Comments to "SPOILER??"